Kismama torna

A Vízililiom Fitnesz kellemes környezetében szeretettel várjuk a mozogni vágyó kismamákat, akik szeretnék megtartani a terhesség során a megváltozott állapothoz méltó ideális testsúlyukat.


A várandós torna alkalmával lehetőséget kínálunk a várandósság alatt és a szülés után a szervezet statikai és élettani változásai következtében szinte törvényszerűen fellépő mozgásszervi panaszok megelőzésére és kezelésére. A tornát néhány fős csoportokban végezzük. A hagyományos terhestornát (pl. légzéstechnika) a gerincet stabilizáló izmok speciális erősítésével egészítjük ki.


Ezek a speciális izomerősítő gyakorlatok segítenek a fokozatosan növekedő súly miatt kialakuló gerincfájdalmak, valamint az izomzatban fellépő túlterhelés okozta fájdalmak csökkentésében, megelőzésében, és a súlypont áthelyeződése miatt a törzs súlyvonalának optimális megtartásában. A megfelelő intenzitású fizikai aktivitás jót tesz a babának és a mamának, a szakember irányítása mellett végzett terhestorna pedig segít a szülésre való felkészülésben.


A tornát a várandósság második harmadában lehet elkezdeni, előtte pl. ha valaki rendszeresen sportolt nyugodtan folytatható az addig megszokott mozgásforma. A második trimeszterben jelentős fizikai változáson megy keresztül az anya szervezete, a testi-lelki egyensúly megtartásában sokat segíthet a várandós torna, ami kíméletesen, de rendszeresen mozgatja át a nő izmait, javítja testtartását és vérkeringését.


A gyakorlatok során kiemelt szerepet kap a lazítás elsajátítása. Ha jól megtanuljuk, a szülőszobán az erőgyűjtésben lesz nagy szerepe, és a későbbiekben, minden felmerülő problémánál, hasznos segítőtárs lehet.


Ne feledjük: a mozgás mindig öröm, ennek minden pozitív hatása kihat ránk és lelki egyensúlyunkra, rajtunk keresztül pedig a babára is!


NYITVA TARTÁS:
hétfő-péntek: 7-21h
szombat: 9-18h
vasárnap: igény szerint

6721 Szeged, Maros u. 26.
Tel.: +36 30 475 4574
info@vizililiomfitnesz.hu

Órarend

Időpontfoglalás

Partnereink:

Tímárház Panzió
Fehértói Halászcsárda és Panzió
Ligetfürdő Kft.
MATRIX LBS Kft.
MATRIX TELESALES Kft.
Boleró Étterem
Turinform Szeged
Roosevelt téri Halászcsárda
Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete
Tisza Hotel Kft.
Ultramed 2000Bt.
Watsu Magyarország Egyesület
A projekt a DAOP keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.